Skocz do treściSkocz do menu

SKLEP FIRMOWY DECATHLON ORAZ ZESPÓŁ SAL KINOWYCH APOLLO FILM


Opis inwestycji

 Obiekt zaprojektowano jako zwartą prostopadłościenną bryłę, której bazę stanowi kondygnacja sklepu DECATHLON ustawiona na słupach schodzących do podziemnej kondygnacji parkingu otwartego na zewnątrz poprzez otaczającą obiekt z trzech stron fosę. Na pierwszej kondygnacji budynek obiega z trzech stron galeria zewnętrzna z kolumnami podtrzymującymi zadaszenie.
Od strony ulicy Stawowej zlokalizowano główne wejście do zespołu kin Apollo Film akcentowane obszernym przeszkleniem ukazującym hall zespołu kin. Przeszklenie usytuowano we wnęce obejmującej również taras umieszczonej od tej strony kawiarni. Reprezentacyjnego charakteru nadaje tej elewacji rytm kolumn o wysokości dwóch kondygnacji zamykających elewację od strony frontowej.
Główne wejście do sklepu DECATHLON, akcentowane elementami reklamowymi zgodnie ze standardem firmy, zlokalizowano przy północno-zachodnim narożniku budynku od strony parkingu naziemnego. Narożnik ten o wysokości 12m akcentowany jest ażurową konstrukcją stalową odstawioną od budynku, stanowiącą element reklamowy, mieszczący od strony parkingu logotypy firm DECATHLON i Apollo Film na podświetlanych tablicach, a od strony ulicy Stawowej ekran świetlny (LED) prezentujący repertuar kin. Dodatkowo na elewacji wzdłuż parkingu w rytmie modułów konstrukcyjnych zapewniono 6 pól o wymiarach 5x3.75m na plakaty reklamowe firmy DECATHLON. Od strony ulicy Stawowej zaś umieszczono wzdłuż bariery ochraniającej fosę garażu podziemnego rytm sześciu podświetlanych billboardów na reklamy repertuaru Apollo Film.
Konstrukcja reklamowa na narożniku wyposażona jest dodatkowo w system oświetleniowy złożony z równo rozmieszczonych na siatce niewielkich źródeł światła, umożliwiających w nocy zmienność kompozycji i kolorystyki.

Tagi projektu: handel wielkopowierzchniowy, budownictwo użyteczności publicznej, kino

< poprzedni projektnastępny projekt >